Yang selalu frust buat sotong atau apa2 celup tepung tapi tepung tak melekat atau senang cakap tak menjadi memang hampa perlu cuba resepi ni. In shaa Allah menjadi sangat.
Ermmm dapppp.
Bahan-bahan
- Udang
- 1 cawan tepung jagung
- 1/2 cawan tepung gandum
- 1/4 cawan tepung beras
- 1 sk garam (lebihkan jika kurang masin)
- 2 sk gula
- 1 sk serbuk lada sulah
- 1 sk serbuk cili
- 1 sk serbuk kunyit
Cara-cara
- Satukan semua bahan dan gaul sehingga tepung tidak berketul. Adunan agak pekat. Tak perlu tambah air.
Udang ni dah dibuang janggut , belah belakang , dan buang benda tajam kat ekor tu. So bila makan nanti tak adalah tercucuk.
- Kemudian celupkan udang ke dalam tepung
Siap !
Selamat mencuba.
Thank you :)
Miss Nuhaz
No comments:
Post a Comment